> nieuws

Nieuws

 
6 september 2016

Muzikale workshop kinderconferentie

Godwin Fiayome geeft een workshop djembé op de tiener- en kinderconferentie van WereldWerk, 29 en 30 oktober in Schoorl. Godwin stelt zichzelf voor en blikt alvast vooruit op zijn muzikale workshop. "Ik ben geboren in Togo en heb ook in Ghana gewoond. In West-Afrika is muziek belangrijk en er wordt veel djembé gespeeld.. Ik heb daar dans, zang en djembé gedaan."

"Nu woon ik al weer een aantal jaren in Nederland, maar ik vind Nederlands een moeilijke taal, daarom vind ik het fijn om muziek te maken. De djembé wordt gebruikt om met elkaar te communiceren. Het is een soort  ‘taal zonder woorden’, maar met klanken en ritme.  Er wordt bijvoorbeeld doorgegeven dat er een bruiloftsfeest is of een begrafenis. Maar je kunt ook vertellen dat je vrolijk, boos of verdrietig bent – en andere kunnen dan mee vrolijk zijn of vragen waarom je boos of verdrietig bent, zonder woorden en toch voor iedereen te begrijpen.."

"In Nederland speel ik met een djembé groep uit Dordrecht. Redouane, uit die groep, komt mee om de workshop samen met mij te geven. Als je het verhaal van de djembé wilt verstaan moet je goed luisteren naar elkaar. Je kunt niet door elkaar heen ‘praten’, maar je moet eerst naar het hele ‘bericht’ luisteren en nadenken voor je aan een antwoord begint. Naar elkaar luisteren en nadenken of je het goed begrijpt … dat is voor mij al een stapje naar vrede."

Meer informatie, programma en aanmelden: klik hier.


Terug
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Purmerend
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl