> nieuws

Nieuws

 
10 september 2016

Bakker Abel op kinder- en tienerconferentie

Siemon de Jong, ook wel bekend als Bakker Abel uit het televisieprogramma Taarten van Abel, komt eind oktober naar de kinder- en tienerconferentie van Doopsgezind WereldWerk. Hij zal de deelnemers trainen in het geven van een goede presentatie en de afsluitende persconferentie leiden.

Op de tweedaagse conferentie in Schoorl gaan kinderen en tieners aan de slag met grote thema’s als klimaatverandering, milieuvervuiling en oorlog. Daarbij wordt er vooral gekeken wat zij zelf willen doen aan onrecht of onveiligheid – of dat nu op het schoolplein is, of wat er op het (jeugd)journaal te zien is. Op de persconferentie presenteren de deelnemende kinderen en tieners hun plannen en ideeën, waarbij Siemon de Jong ze onder meer vraagt hoe ze die uit willen voeren en hoe ze anderen enthousiasmeren om met hem mee te doen. Voorafgaand aan deze persconferentie geeft Siemon tips over hoe je een goede presentatie geeft en hoe je je plannen helder en overtuigend kunt neerzetten.

In het programma Taarten van Abel, dat sinds 2003 door de VPRO wordt uitgezonden, maakt een kind een taart voor iemand die hem/haar dierbaar is of waar hij/zij wat goed mee te maken heeft. Het programma werd onder meer bekroond met een Gouden Stuiver en een Ere Nipkovschijf. Maar niet alleen op tv is Siemon de Jong banketbakker, in het ‘echte leven’ runt hij in Amsterdam, samen met een compagnon, een banketbakkerij en een café-konditorei: De Taart van mijn tante. Siemon zal op de conferentie geen taarten bakken. Maar, zo kondigt hij alvast aan: ‘ik neem natuurlijk wel voor iedereen taart mee!’.

Kinder- en tienerconferentie van Doopsgezind WereldWerk, 29-30 oktober in Dopersduin (Schoorl). Voor kinderen en tieners van 8 t/m 15 jaar. Voor ouders is er oppas aanwezig. Meer informatie, programma en aanmelden: klik hier


Terug
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Purmerend
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl